Bloesem remedies

 

Bloesem remedies worden gemaakt van wilde of biologisch geteelde planten, bomen of struiken. Bloesems hebben een bepaalde geneeskracht, met name op emoties. Uit de bloesems worden tincturen gemaakt van waaruit de druppels worden gemaakt, afgestemd op het individu. Bloesems worden gebruikt om verstoorde emoties en gemoedstoestanden die uit evenwicht zijn geraakt weer in balans te brengen.

 

Emoties als (chronische) angst,  starten de stressrespons in je lichaam op dezelfde manier als een acuut bedreigende situatie. Je lichaam voelt dus geen verschil. Het verschil is dat bij deze emotionele stress er geen duidelijk begin en einde is. De stress reactie wordt chronisch. Onder invloed van het chronische stress hormoon cortisol worden groei, voortplanting en het immuunsysteem geremd en de hersenen blijven in de alarmstand staan. Ook zorgt het voor een verhoogde spierspanning. Een continu verhoogde spierspanning, kan spierpijn en stijfheid veroorzaken. Op den duur geeft dat ook een verhoogde kans op blessures. Onder invloed van het stresshormoon is de kans op maag en darmklachten, zoals maagzweren en darmontstekingen groter. En is de kans op hormonale verstoringen, infecties, verminderde vruchtbaarheid, allergieën, etc wordt vergroot. Wanneer uw dier emotioneel niet in balans lijkt of een gedragsprobleem heeft ( bijvoorbeeld erg angstig of nerveus is) kan het heel zinvol zijn om met bloesem remedies aan de slag te gaan. 

Bij elke emotie past een bloesem welke deze emotie in balans brengt. Een samengestelde remedie bestaat vaak uit meerdere verschillende bloesems en wordt meestal 4-6 weken ingezet. Dan volgt evaluatie en wordt indien nodig weer een nieuwe remedie samengesteld.