Visie

 

Zelf herstellend vermogen

Het lichaam van dieren heeft een sterk zelf herstellend vermogen en streeft altijd naar genezing en herstel. Soms is de disbalans echter zo groot dat dit niet zelfstandig lukt, vooral in acute medische situaties en bij ernstige aandoeningen. In dergelijke gevallen is reguliere diergeneeskunde noodzakelijk en effectief. Indien gewenst, kan reguliere diergeneeskunde ook uitstekend worden gecombineerd met chiropractie, osteopathie en acupunctuur. Vaak kan het lichaam zelf herstellen met de juiste ondersteuning. In mijn benadering en behandeling ligt de focus op duurzaam herstel op een zo natuurlijk mogelijke manier.

 

Multi disciplinaire aanpak

In mijn praktijk bied ik diverse behandelmethoden aan, waaronder acupunctuur, chiropractie, osteopathie, high power lasertherapie, fytotherapie en orthomoleculaire supplementen. Daarnaast besteed ik aandacht aan voeding, beweging, sociaal welzijn en huisvesting.

Het welzijn van een dier is een fascinerend en complex onderwerp. Wat veroorzaakt stress bij een dier? Wanneer en waardoor kan een dier ontspannen? Wanneer heeft een dier pijn? Soms zijn deze signalen duidelijk zichtbaar en merkbaar, maar vaak zijn ze subtiel en moeilijk in te schatten. Door heel bewust te kijken naar de subtiele signalen die uw dier geeft, kunnen we beter begrijpen wat het dier ervaart. Dit stelt ons in staat om een positieve invloed uit te oefenen op de gezondheid en het welzijn van uw dier.

Samen met u werk ik eraan om het lichaam van uw dier te activeren voor herstel. Naast mijn eigen expertise zijn ook de juiste professionals, zoals de reguliere dierenarts, paardentandarts, hoefsmid, zadelpasser en trainer, essentieel. Een multidisciplinaire aanpak zorgt voor het meest optimale resultaat voor de gezondheid van uw dier.