Visie

 

Zelf herstellend vermogen

Het lichaam heeft een sterk zelf herstellend vermogen. Het wil altijd terug naar genezing en herstel. Maar soms is de disbalans zo groot dat dat niet zelfstandig lukt. Zeker in acute medische situaties en bij ernstige aandoeningen is de reguliere diergeneeskunde noodzakelijk. Indien gewenst kan de reguliere diergeneeskunde ook goed gecombineerd worden met osteopathie en acupunctuur. Maar vaak kan het lichaam wel zelf herstellen, met de juiste ondersteuning.  In mijn benadering en behandeling zal de focus liggen op duurzaam herstel op een zo natuurlijk mogelijke manier.

 

Multi disciplinaire aanpak

Acupunctuur, osteopathie, high power lasertherapie,  fytotherapie, orthomoleculaire supplementen zijn behandel mogelijkheden in mijn praktijk. Maar ook aan voeding, beweging, sociaal welzijn, huisvesting besteed ik aandacht.

Het welzijn van een dier is een heel interessant en meteen ook een ingewikkeld onderwerp. Wat geeft een dier stress? En wanneer en waarvan kan een dier ontspannen? Wanneer heeft een dier pijn? In sommige gevallen is dat duidelijk zichtbaar en merkbaar. Maar er zijn ook genoeg situaties waarbij we dat niet goed kunnen inschatten en we zelf moeten proberen zo goed mogelijk te begrijpen wat het dier ervaart. Een eerste stap daarin is heel bewust kijken naar de, soms hele subtiele signalen die uw dier geeft. Door daar op te anticiperen kunnen we veel positieve invloed uitoefenen op de gezondheid en het welzijn van uw dier. 

Hiermee kunnen we ervoor zorgen dat het lichaam weer geactiveerd wordt voor herstel. Dat doe ik graag samen met u voor uw dier. Daarnaast zij de juiste professionals zoals reguliere dierenarts, paarden tandarts, hoefsmid, zadelpasser en trainer ook essentieel. Een multidisciplinaire aanpak zal zorgen voor het meest optimale resultaat voor de gezondheid van uw dier.