Visie


Intergratieve diergeneeskunde 

 

Tijdens het onderzoek en de behandeling van uw dier, bekijk ik uw dier als één systeem. De klacht is een symptoom van disbalans in het systeem (bij trauma ligt dat natuurlijk anders). Soms is het nodig om (ook) symptomatisch te behandelen. Maar altijd zal ik op zoek gaan naar het onderliggende probleem.
Integratieve geneeskunde betekent dat reguliere therapieën gecombineerd worden met complementaire therapieën. Met als doel, een zo min mogelijk belastend en zo natuurlijk mogelijke behandeling. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan preventie van ziekte en het zorgen voor een goed sociaal/emotioneel welzijn. 

Zelf herstellend vermogen

 

Het lichaam heeft een sterk zelf herstellend vermogen. Het wil altijd terug naar genezing en herstel. Maar soms is de disbalans zo groot dat dat niet zelfstandig lukt. Zeker in acute medische situaties en bij ernstige aandoeningen is de reguliere diergeneeskunde noodzakelijk. Indien gewenst kan de reguliere diergeneeskunde ook goed gecombineerd worden met osteopathie en acupunctuur. Maar vaak kan het lichaam wel zelf herstellen, met de juiste ondersteuning.  In mijn benadering en behandeling zal de focus liggen op duurzaam herstel op een zo natuurlijk mogelijke manier.


Multi disciplinaire aanpak

 

Acupunctuur, osteopathie, fytotherapie, bloesem remedies, orthomoleculaire supplementen zijn behandel mogelijkheden in mijn praktijk. Maar ook aan voeding, beweging, sociaal welzijn, huisvesting besteed ik aandacht. Hiermee kunnen we ervoor zorgen dat het lichaam weer geactiveerd wordt voor herstel. Dat doe ik graag samen met u voor uw dier. Daarnaast zij de juiste professionals zoals reguliere dierenarts, paarden tandarts, hoefsmid, zadelpasser en trainer ook essentieel. Een multidisciplinaire aanpak zal zorgen voor het meest optimale resultaat voor de gezondheid van uw dier.